Zašto koristiti tablete protiv krpelja za pse

tablete protiv krpelja za pse
Najbolji način da zaštitite svog četveronožnog prijatelja od opasnih krpelja je korištenje tableta protiv krpelja i komaraca.

Tablete protiv krpelja za pse su jedan od najboljih načina zaštite vašeg četveronožnog prijatelja od opasnih krpelja. Ove tablete su postale popularne jer pružaju jednostavan i učinkovit način zaštite vašeg psa od ovih parazita. Kao što postoje prednosti, tako postoje i nedostaci ovih tableta. Najvažnije je da se kvalitetno informirate i u razgovoru sa svojim veterinarom donesete najbolju odluku za za vašeg ljubimca.

Koje su prednosti tableta protiv krpelja?

Tablete protiv krpelja za pse su djelotvorne

Tablete protiv su iznimno učinkovite u sprječavanju infekcija. One djeluju na sustav psa i štite ga od krpelja prije nego što imaju priliku ugristi i prenijeti bolesti. Mnoge tablete štite od različitih vrsta krpelja, uključujući one koji prenose bolesti poput borelioze ili krpeljnog meningoencefalitisa.

Jednostavno se primjenjuju

Jedna od najvećih prednosti tableta je njihova jednostavna primjena. Obično ih je potrebno samo jednom mjesečno (ovisno o potrebi može i svaka tri mjeseca) davati psu da je pojede. Drugim riječima, puno jednostavnije je od nanošenja krpeljnih sprejeva ili ovratnika koji mogu biti neugodni i nepraktični.

Nema kontakta s otrovima

Mnogi ljudi brinu da bi kemijski tretmani za krpelje mogli biti opasni za njihovog psa ili za ljude koji se igraju s njim. S tabletama protiv krpelja nema kontakta s otrovima jer se tablete uzimaju oralno, što ih čini sigurnim za vas, vašu obitelj i kućne ljubimce.

Koji su nedostaci tableta protiv krpelja?

Moguće nuspojave

Iako su tablete općenito sigurne, neki psi mogu imati nuspojave kao što su proljev, povraćanje ili gubitak apetita. Ako primijetite bilo kakve nuspojave nakon davanja tableta svom psu, trebate odmah konzultirati veterinara.

Visoka cijena

Tablete protiv krpelja za pse su u samom startu skuplje od drugih metoda zaštite kao što su sprejevi ili ovratnici. S druge strane, važno je uzeti u obzir njihovu učinkovitost i jednostavnost uporabe prije nego što donesete odluku na temelju cijene.

Unatoč korištenju tableta neke vrste krpelja se mogu i dalje pronaći

Unatoč upotrebi tableta protiv krpelja, neke vrste krpelja mogu se i dalje zalijepiti na vašeg psa. To ne vrijedi samo za tablete, to vrijedi za sve medote zaštite protiv krpelja.

Zaključak

Tablete protiv krpelja za pse mogu smanjiti rizik od infekcije, ali ne pružaju apsolutnu zaštitu. Stoga je važno redovito provjeravati tijelo psa na krpelje, posebno nakon šetnje u područjima gdje su česti.

Prije nego što odlučite koje tablete protiv krpelja koristiti za svog psa, uvijek se posavjetujte s veterinarom. Oni će vam moći preporučiti najbolju opciju za vašeg ljubimca, uzimajući u obzir njegovo zdravstveno stanje i specifične potrebe.

Zaštita od krpelja izuzetno je važna kako biste osigurali sretno i zdravo djetinjstvo vašem psu, pa se pobrinite da odaberete najbolju metodu za njega.

Oznake:

Korisni savjeti

Podijeli :

Slične objave

Imate li dodatnih pitanja?

Nazovite nas i dat ćemo vam najbolji savjet ili ćemo ugovoriti termin.